U bent hier

reglement feeder 201.....

1.   Feederwedstrijden :

 Alle feederwedstrijden zijn vrije wedstrijden behalve tegen de snoekbaars , die zijn enkel voor clubleden .

2.   Maximum en minimum werpafstand :

De maximum werpafstand is beperkt tot 30 meter. De minimum werpafstand is minstens 15 meter                              Het is verplicht recht voor zich uit te vissen ook in de hoeken .                                                                               

3.   Leefnet :

Het is verplicht 2 leefnetten van de club te gebruiken en ze allebei in het water te leggen bij aanvang van de wedstrijd. De vis moet zo goed mogelijk over de 2 netten verdeeld worden. Maximum 20 kg per leefnet. Er zijn reserve netten beschikbaar. De pinnen voor de leefnetten moet iedere visser zelf meebrengen. Voor het wegen moeten de pinnen afgedraaid worden. Geen leefnetten bij elkaar kappen . Alle vis moet in een grote emmer met water onthaakt worden . Alle vis moet op een deftige manier onthaakt worden en met de kop omlaag in de leefnet gezet worden ,        ( GEZET WORDEN niet GEGOOID ) .     OPGELET  : Meer dan 25 kg in een leefnet is 0 kg. Van 20kg tot 25 kg is 20 kg.   De leefnetten moeten door iedere visser op zijn plaats gestoken worden in de container, geen leefnetten op zijn plaats is geen uitslag.

 4.   voederen en vissen :

Feederwedstrijd : 1,5Kg droog voeder , 1 liter witte maden / casters inbegrepen .                 Koppelfeederwedstrijd : 3Kg droogvoeder , 2 liter witte maden / casters inbegrepen per koppel .     Alle soorten korrels zijn verboden in het voeder. Pieren, vers de vase of tubifex zijn verboden in het voeder .                  Het aas aan de haak is vrij , behalve gekleurde maden .                    Het voeder , maden/casters mag uitsluitend met de voerkorf of method op de visplaats gebracht worden.

Het is verplicht om eerst de vis te onthaken en in een leefnet te zetten alvorens de hengel terug in te werpen.Een vis los van de haak mag niet nageschept worden . Na het eindsignaal heeft elke visser nog 15 minuten tijd om een gehaakte vis te scheppen .

5.    ​inschrijvingsuren :  ( doch liefst op voorhand inschrijven - zie inlichtingen)

Inschrijven wedstrijden tot 8u15 .    Vissen van 09.30 u tot 12.30 u en van 13.30 u tot 16.30 u.       Vanaf Oktober inschrijven tot 8u. Vissen van 9u15 tot 12u15 en van 13.15 tot 16u15 . Inschrijven koppelfeederwedstrijden tot 8u15 . Vissen van 09.30 u tot 12.30 u en van 13.30 u tot 16.30 u.  Vanaf Oktober inschrijven koppelfeederwedstrijden tot 8u.    Vissen van 9u15 tot 12u15 en van 13.15 tot 16u15 .

6.    inleg en prijzengeld : 

De inleg voor de feederwedstrijden is 4,5  € voor het dagklassement , + 0,5 € bom 1 , + 0.5 € bom 2 , + 0,5 € netten . Er is een eindklassement voorzien met geld prijzen of bons ( 7 van de 13 wedstrijden tellen voor eindklassement ) .

7.    controles :  

AL HET VOEDER EN AAS MOET MEE NAAR DE VIJVER GENOMEN WORDEN BIJ HET BEGIN VAN DE WEDSTRIJD. (Niets meer bijhalen tijdens de wedstrijd of na de pauze)

Controles op aas en voeder zullen uitgevoerd worden op door lot aangewezen vissers voor de wedstrijd. Soms zal iedereen controle krijgen. Ook zullen er onverwachts controles gebeuren tijdens de wedstrijd.               OVERTREDERS WORDEN ONVERBIDDELIJK UITGESLOTEN VOOR DE WEDSTRIJD.

 

8.   wegen :

Bij gelijk gewicht gaat het laagste plaatsnummer voor . Elke visser is aanwezig op zijn plaats, en trekt zelf de leefnetten uit het water voor weging, en neemt deze mee om op zijn plaats te steken in de container. Klachten worden daarna niet meer aanvaard. Bij eventuele discussies is de beslissing van de aanwezige bestuursleden sluitend

9.   varia :

Tijdens de pauze is het verboden op de visplaats te blijven, herstellingen kunnen gebeuren vanaf 15 minuten voor aanvang 2° helft van de wedstrijd . Alle auto's moeten binnen de omheining geparkeerd worden om vrije doorgang te geven aan andere weggebruikers. De club en de eigenaar van de visvijver zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen of diefstallen.De niet wedstrijdvissers dienen de plaatsen te verlaten ten laatse 2u. voor aanvang wedstrijd.

 

10.   VERPLICHT 1 MAAL TE KOMEN MEEHELPEN AAN DE VISVIJVER 

 

sportieve groeten : het bestuur

 

 

U bent hier