U bent hier

reglement 2018

1.   hengellengte :

 De lengte van de hengel is max. tussen de 9.5 m. en 10 m. De lengte van de slag is max. 2 meter,

rek mag. Uitloding max. 80cm van de haak en eerste lood op max.30cm van de haak .

Minimumdraaggewicht pen = 0.5 gram of 4x16 indicatie , voorgelode pennen zijn dus uitgesloten .

2.   leefnet :

 Het is verplicht 2 leefnetten van de club te gebruiken en in het water te leggen bij aanvang van de wedstrijd. De vis moet zo goed mogelijk over de 2 netten verdeeld worden. Maximum 20 kg per leefnet. Er zijn reserve netten beschikbaar. De pinnen voor de leefnetten moet iedere visser zelf meebrengen. Voor het wegen moeten de pinnen afgedraaid worden. Geen leefnetten bij elkaar kappen .Alle vis moet in een grote emmer met water onthaakt worden . onthaker verplicht .

Alle vis moet op een deftige manier onthaakt worden en met de kop omlaag in de leefnet gezet worden .( GEZET WORDEN niet GEGOOID ) . OPGELET: Meer dan 25 kg in een leefnet is 0 kg. Van 20kg tot 25 kg is 20 kg.  Bij wedstrijden van veteranen max.15kg per net ,van 15 tot 20kg wordt 15 kg , boven 20kg is 0kg . De leefnetten moeten door iedere visser op zijn plaats gestoken worden in de container. geen leefnetten op hun plaats is geen uitslag.

3.  ​inschrijvingsuren : zie apparte rubriek - doch liefst op voorhand inschrijven )

4.   Veteranenwedstrijden :

Vanaf 12 april tot en met 6 september zijn er veteranenwedstrijden. (enkel clubleden )  (21 wedstrijden, 14 meetellend voor klassement).

Vanaf 13 September tot en met 25 oktober is er een vrij wintercriterium voor veteranen ( 5 meetellend voor klassement ).

5.   Prijzengeld en inleg :

 Het inleggeld wordt altijd volledig uitbetaald voor leden.

Inleg bij deelname aan de vrije namiddagwedstrijden is 2€ dagprijs + 2,5 € prijzengeld + 0,5 € bom +0,5 € getrokken bom voor de mensen na de prijzen 0,5 € voor de leefnetten = totaal 6 €. Dagprijs van 2€ is voor de clubkas en niet van toepassing voor leden .De visser die de getrokken bom wint is verplicht aanwezig te zijn bij de trekking, anders wordt deze bom verder verloot . Het is niet verplicht om deel te nemen aan de bommen. 1 op 2 heeft prijs , bij onpaar aantal deelnemers 1 prijs minder . Clubmarathons 4.5 € + 0.5 € getrokken bom + 0,5 € leefnetten = totaal 6 €. Het inleggeld voor de leden bij namiddagwedstrijden is hetzelfde als bij clubwedstrijden 4 € totaal 1/2 prijs. Het inleggeld bij de vrije koppelwedstrijden totaal 8€ alles in  1/3 prijs. Voor de koppelwedstrijden zijn er bons vooruit bovenop de inleg , naargelang het aantal deelnemers . Voor de veteranenwedstrijden zijn bons te verdelen naargelang het aantal deelnemers met minstens 14 wedstrijden ( 14 van de 21 die tellen ) . Er is ook klassement voor winter criterium veteranen ( 5 van de 7 tellen mee ) Voor de vrije dinsdagwedstrijden is een klassement voorzien ( minimum 16 van de 26 nodig ) .Er is ook klassement voor winter criterium ( 5 van de 7 tellen mee ) . Voor het lentecriterium is een klassement voorzien met geldprijzen of bons (3 van de 5 tellen mee) Voor de kantjeswedstrijden is eveneens een klassement voorzien met aankoopbons (3 van de 5 tellen mee) .

6Uitwedstrijden :

Bij deelname aan uitwedstrijden wordt de inleg van de wedstrijd DOOR DE CLUB BETAALD.

7.   Herstellingen AAN DE VISVIJVER OP 27/1 , 3/2 , 10/2 , 17/2, 24/2 , 3/3 en 10/3 en meld ons voor uw 15 euro

8.   SCHUIN VISSEN is toegelaten bij vaste lijn als test in 2018 , 2meter tegen de platen links/rechts ( niet bij grote wedstrijden) .

      VOEDERCUP als test toegelaten in 2018 - minimum cup hoogte is 20 cm .

      Bijpappen is tevens toegestaan als test in 2018

      VERBODEN zijn GEKLEURDE MADEN,DEEGBOL

     PIEREN, VERS DE VASE OF TUBIFEX ZIJN VERBODEN TE GEBRUIKEN IN HET VOEDERETEN.

     MACARONI,PANGANI EN ANDERE DEEGWAREN MAX. 100 GR.

     Alle soorten KORRELS/PELLETS zijn verboden .

     Het is VERBODEN bovenop of op halfwater te vissen . Plop systeem is tevens ook verboden

     Zaden en granen zoals maïs,tarwe,hennep enz. MAXIMUM 600 GR TOTAAL GEWICHT

    voor koppels en marathons wordt dit MAX 900 gram / persoon.

9.  Voederen :

namiddagwedstrijden: 1,5 kg droog voeder ( nat 3kg ), 1 liter witte maden, casters INBEGREPEN.

veteranenwedstrijden: 1,5 kg droog voeder ( nat 3kg ), 1 liter witte maden, casters INBEGREPEN.

vrije dinsdagwedstrijd: 1,5 kg droog voeder ( nat 3kg )1 liter witte maden, casters INBEGREPEN.

De marathons: 2,5 kg droog voeder 1,5 liter witte maden, casters INBEGREPEN.

koppelwedstrijden: 3 kg droog voeder 2 liter witte maden, casters INBEGREPEN, per koppel

Het aas aan de haak is vrij behalve gekleurde maden , deeg-voederbol en pellets/korrels .

Witte maden, casters, granen en zaden mogen de ganse wedstrijd bijgevoederd worden.

 

10.   controles :

AL HET VOEDER EN AAS MOET MEE NAAR DE VIJVER GENOMEN WORDEN BIJ HET BEGIN VAN DE WEDSTRIJD. (Niets meer bijhalen tijdens de wedstrijd of na de pauze)

Controles op aas en voeder zal uitgevoerd worden op door lot aangewezen vissers voor de wedstrijd. Soms zal iedereen controle krijgen. Ook zullen er onverwachts controles gebeuren tijdens de wedstrijd. OVERTREDERS WORDEN ONVERBIDDELIJK UITGESLOTEN VOOR DE WEDSTRIJD.

Leden geschorst voor 14dagen , 2de maal lidmaatschap ingetrokken .

NIET leden moeten voor EIGEN verzekering zorgen .

11.   scheppen :

Een vis los van de haak mag niet nageschept worden!!!

Na het eindsignaal heeft elke visser nog 15 minuten tijd om een gehaakte vis te scheppen.

12.   wegen :

Bij gelijk gewicht gaat het laagste plaatsnummer voor . Elke visser is aanwezig op zijn plaats, en trekt zelf de leefnetten uit het water voor weging, en neemt deze mee om op zijn plaats te steken in de container. Klachten worden daarna niet meer aanvaard. Bij eventuele discussies is de beslissing van de aanwezige bestuursleden sluitend

13.   varia :

Veteraan is men vanaf het jaar dat men 60 wordt. (Veteranenwedstrijden vanaf het jaar dat men 55 wordt). Junior is men tot het jaar dat men 16 wordt (als men 16 wordt in het visseizoen telt dit volledige sezoen nog mee als junior). Tijdens de pauze is het verboden op de visplaats te blijven, herstellingen gebeuren na het fluitsignaal om 16u15. Alle auto's moeten binnen de omheining geparkeerd worden om vrije doorgang te geven aan andere weggebruikers. De club en de eigenaar van de visvijver zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen of diefstallen.De niet wedstrijdvissers dienen de plaatsen te verlaten ten laatse 2u. voor aanvang wedstrijd.

14.   Inlichtingen :

zie aparte rubriek in hoofd menu

Sportieve Groeten, het bestuur

 

U bent hier